Žiemai persiritus į antrą pusę daugelis pradeda žvalgytis, kokius darbus galima nudirbti sode. Ekspertai sako, jog žiema gamtoje yra ramybės metas, tad sodo augalų jiems miegant geriau nežadinti, neformuoti ir negenėti. Aktyviausi darbai sode turėtų prasidėti pačioje žiemos pabaigoje, o Read more…


Šiemet pirmą kartą nacionaliniu mastu organizuoto „Gero ūkininko čempionato“ apdovanojimų metu pasveikinti darnoje su gamta ūkininkaujantys ir pavyzdį kitiems rodantys ūkininkai bei agrarinę aplinkosaugą labiausiai skatinančios seniūnijos. „Geras ūkininkas nėra tas, kuris iš žemės ištraukia viską, kas įmanoma, naudoja kuo Read more…


Prekyba citrusiniais vaisiais – apelsinais, greipfrutais, citrinomis ir įvairiais kitais ypač suaktyvėja šaltuoju periodu, o mandarinai gruodį tampa bene populiariausiu vaisiumi. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tiek importo metu, tiek didmeninės bei mažmeninės prekybos įmonėse periodiškai atrinkdama mėginius tiria, Read more…


Norite pasmaližiauti, tačiau laikotės sveikos mitybos taisyklių – ne bėda. Mėgstamus desertus galite praturtinti ne tik uogomis ar vaisiais, bet ir daržovėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad nors populiariausių daržovių  sąraše visais metų laikais rikiuojasi bulvės, Read more…


Jau tapo įprasta, kad prasidėjus šaltajam sezonui dažno namuose gardžiai pakvimpa imbieru. Šis vienas sveikiausių ir skaniausių prieskoninių augalų pasaulyje naudojamas tiek maistui ruošti, tiek sveikatai stiprinti. Tradicinis medaus, citrinos ir imbiero mišinys, neretai gaminamas kaip pirmasis vaistas nuo peršalimo Read more…


Artišokai – ne tik skanūs, bet ir ypatingai estetišką vaizdą lėkštėje sukurianti daržovė. Be to, ši iš Viduržemio jūros regiono kilusi gėrybė itin naudinga sveikatai – artišokuose gausu skaidulių ir kitų įvairiausių vitaminų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, Read more…


Ieškantiems, kuo pakeisti gyvulinės kilmės pieną, kulinarijos pasaulis iki šiol siūlė daugybę alternatyvų: jį rinktis pagamintą iš sojų, migdolų, ryžių, kokosų ar avižų. Tačiau dabar sužibo nauja gastronomijos žvaigždė, vadinama karščiausia mitybos tendencija. Pastarąja tapo bulvių pienas, kuris nuostabos antakį Read more…


Artėjant gražiausioms metų šventėms ir svarstant apie mėsiškus vaišių stalo patiekalus, reikėtų nepamiršti ir vaisių bei daržovių. Jie yra puikus įvairiausių vitaminų ir mineralų šaltinis, be to, vartojant daug vaisių ir daržovių galima palaikyti imunitetą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ Read more…


Augalai ne tik pagyvina namų interjerą, bet ir prisotina orą deguonimi, padeda sukurti jaukią aplinką, suteikia namams gaivos bei gyvybės įspūdį. Žalioji augalų oazė gali džiuginti visus metus, o ją susikurti nėra sunku žinant vos kelias svarbias taisykles. Ekspertai dalijasi Read more…


Prasidėjus lapų kritimo, sodo ir daržo gėrybių nuėmimo metui, aplinkosaugininkai primena, kaip tinkamai sutvarkyti žaliąsias atliekas. Jas geriausia kompostuoti arba išgabenti į žaliųjų atliekų aikšteles, o deginti galima tik laikantis aplinkosaugos reikalavimų. Aplinkos ministerija ragina gyventojus rinktis kompostavimą, jei tik Read more…