Obuoliai – tikriausiai labiausiai pamėgti, plačiausiai auginami ir daugiausiai vartojami vaisiai Lietuvoje. Jie ypatingai naudingi kiekvieno organizmui, nes juose gausu vitaminų ir įvairių mikroelementų, kurių itin reikia dabar, šaltuoju metų laiku. Kad organizmas gautų reikalingų medžiagų, ekspertai pataria kasdien suvalgyti Read more…


Siekiant, kad metai prasidėtų prasmingai ir eitųsi sklandžiai, juos pradėti verta nuo sveikatos stiprinimo – susikurti mažus dienos ritualus, kurie padėtų pagerinti savijautą. Pavyzdžiui, dieną pradėti galite daržovių ir vaisių kokteiliais, kurie aprūpins būtinais vitaminais ir suteiks energijos. Vilma Juodkazienė, Read more…


Artėjant pavasariui, žmonės pradeda ieškoti informacijos apie sodininkystę. O jei tos informacijos ieškosite naudodamiesi bet kuria paieškos sistema, neišvengiamai atsidursite sodininku.info puslapyje, kur surasti detaliausius aprašymus apie įvairių daržovių, uogų ir vaismedžių sodinimą, auginimą ir priežiūrą. Nesvarbu ką nuspręsite auginti Read more…


Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo. Duonos kepimas buvo tikras ritualas, o ją kepanti moteris – ypač gerbiama. Tradiciškai Lietuvoje buvo kepama tamsi ruginė duona, Read more…


Belaukiant nenumaldomai artėjančios žiemos ypač būtina stiprinti imunitetą, o tam puikiai tinka citrusiniai vaisiai. Šaltuoju metų laiku parduotuvių lentynos prisipildo ne tik įprastų citrinų ar apelsinų, bet ir tiesiog stebuklingu vadinamo vaisiaus – raudonųjų ir oranžinių pomelo. Pasak Vilmos Juodkazienės, Read more…


Medicinos bankas finansuoja didžiausius Lietuvos prekybos centrus morkomis ir svogūnais aprūpinančio ūkininko Lino Šateikos verslo plėtrą. Iki šių metų pabaigos ūkyje bus įrengtas modernus sandėlis, kuriame galės būti laikoma apie 4 tūkst. tonų svogūnų, o pusė šio kiekio – iki Read more…


Kijevo kotletas, įvairūs mėsainiai ir tradicinės Cezario salotos – populiariausi patiekalai, kurie iš parduotuvės kulinarijos skyriaus išperkami greičiausiai. Pasak Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, net ir šių visiems gerai žinomų patiekalų skonis gali nustebinti, jei nebijote naujovių virtuvėje. Read more…


Aronijų skynimasAronijos vaisiai pradeda nokti rugpiūčio mėn. pabaigoje. Jie nunoksta visi kartu ir skinami giedrą dieną.Standžiaodžius aronijos vaisius skinti spartu, nes jie nebijo stipresnio paspaudimo ir lengvai nusibraukia. Skinant su kekėmis, reikia išsaugoti viršūninj pumpurą, kuris sekančiais metais auga bei Read more…


Aviečių ir gervuogių šaknys yra paviršiuje. Purenti giliai dirvą, ypač arti krūmų, žalinga. Pakanka dirvos paviršių pastoviai purenti kauptukais, geriausia – kilpiniais. Jie gerai nupjauna piktžolės ir nereikalingas aviečių atžalas vos kelių centimetrų gylyje. Tarpueilių viduryje galima purenti ir giliau Read more…


Slyvų genėjimo taisyklės yra tos pačios, kaip ir obelų. Kadangi slyvos yra ne tokios ištvermingos ir trumpiau gyvena, tai genint siekiama paansktinti jų derėjimą ir iš slyvynui skirto ploto gauti gausų bei geros kokybės vaisių derlių, padidinti vaismedžių ištvermingumą žiemą. Read more…