Keičiantis vartotojų mitybos įpročiams, vis labiau populiarėja ir įvairūs daigai, ūgliai bei mikrožalumynai. Didėjant paklausai, auga ir pasiūla. Pastebima vis daugiau norinčiųjų auginti daigus ir mikrožalumynus bei juos parduoti. O ką reikia žinoti apsisprendusiems imtis tokios veiklos? Valstybinė maisto ir Read more…


Kambarinės gėlės – vienas jaukiausių namų akcentų. Tačiau tam, kad savo žaluma jos džiugintų ilgai – būtina ne tik nepamiršti jų palaistyti, pasirūpinti, kad joms užtektų šviesos, bet ir užtikrinti, kad jų persodinimas būtų atliekamas reguliariai ir tinkamai. Vaida Budrienė, Read more…


Šviežio derliaus bei tvarkingos namų aplinkos poreikis skatina gyventojus jau nuo ankstyvo pavasario planuoti darbus sode, darže bei gėlyne. Anot specialistų, norint džiaugtis gausiu derliumi ir sutvarkytu kiemu, tereikia susipažinti su sodo darbų kalendoriumi. „Senukų“ Sodo centro ekspertai dalijasi patarimais, Read more…


Džiovintus produktus prieš vartojimą reikia nuplauti. Taip pašalinsite nešvarumus, sumažinsite mikrobiologinės taršos riziką. Namų salygomis džiovinant vaisius ir uogas, ant jų paviršių gali atsirasti dulkių, nešvarumų ar kitų aplinkos teršalų. Nuplaudami ar kelioms minutėms šiltame vandenyje užmerkdami pramoniniu būdu pagamintus džiovintus Read more…


Morkos – viena labiausiai lietuvių pamėgtų daržovių. Jas gyventojai gausiai vartoja nepriklausomai nuo sezono – morkos populiarios išlieka tiek žiemą, tiek vasarą. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, pasakoja, kad nors lietuviškų morkų parduotuvėse galima rasti ištisus Read more…


Nors šiemet orai šiluma nelepina, kovo 8-oji nuo seno asocijuojasi su vienomis pirmųjų pavasario gėlių – tulpėmis. Tarptautinę moterų solidarumo dieną įprasta koleges, drauges ar mylimąsias pasveikinti įteikiant jos simboliu tapusias gėles. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, Read more…


Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas, riebesnius produktus vis dažniau iškeičiame į šviežius vaisius bei daržoves, tačiau kartais parsinešus iš parduotuvės nespėjame jų suvalgyti, jos ima gesti ir galiausiai atsiduria šiukšliadėžėje. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto Read more…


Kartu su kalendoriniu pavasariu parduotuves pasiekė ir šviežias pavasarinių daržovių derlius: ridikėliai, morkos, salotos ir švieži lietuviški agurkai rikiuojasi ne tik parduotuvių lentynose, bet ir vitaminais organizmą papildyti norinčių pirkėjų krepšeliuose. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirmieji Read more…


Pavasarį neretai pasitinkame nusilpę po ilgos ir šaltos žiemos, tačiau energiją galima atgauti mitybą praturtinus įvairiomis daržovėmis ir vaisiais. Ypač naudingos yra žalios spalvos daržovės, pavyzdžiui, supermaistu vadinami brokoliai ar jų pusbroliai „Romanesco“ žiediniai kopūstai. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ Read more…


Bulvių derlingumui didelę svarbą turi tinkamas sėklos paruošimas. Pastebėta, kad daugelis gyventojų bulves rūšiuoja prieš pat sodinimą. Tai neteisinga. Laikant bet kokiomis sąlygomis, sėklai bulves reikia atrinkti ne vėliau kaip balandžio viduryje. Jeigu laikomos bulvės labai sužėlė, tai prieš sodinimą Read more…