Kijevo kotletas, įvairūs mėsainiai ir tradicinės Cezario salotos – populiariausi patiekalai, kurie iš parduotuvės kulinarijos skyriaus išperkami greičiausiai. Pasak Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, net ir šių visiems gerai žinomų patiekalų skonis gali nustebinti, jei nebijote naujovių virtuvėje. Read more…


Aronijų skynimasAronijos vaisiai pradeda nokti rugpiūčio mėn. pabaigoje. Jie nunoksta visi kartu ir skinami giedrą dieną.Standžiaodžius aronijos vaisius skinti spartu, nes jie nebijo stipresnio paspaudimo ir lengvai nusibraukia. Skinant su kekėmis, reikia išsaugoti viršūninj pumpurą, kuris sekančiais metais auga bei Read more…


Aviečių ir gervuogių šaknys yra paviršiuje. Purenti giliai dirvą, ypač arti krūmų, žalinga. Pakanka dirvos paviršių pastoviai purenti kauptukais, geriausia – kilpiniais. Jie gerai nupjauna piktžolės ir nereikalingas aviečių atžalas vos kelių centimetrų gylyje. Tarpueilių viduryje galima purenti ir giliau Read more…


Slyvų genėjimo taisyklės yra tos pačios, kaip ir obelų. Kadangi slyvos yra ne tokios ištvermingos ir trumpiau gyvena, tai genint siekiama paansktinti jų derėjimą ir iš slyvynui skirto ploto gauti gausų bei geros kokybės vaisių derlių, padidinti vaismedžių ištvermingumą žiemą. Read more…


Krienai priklauso bastutinių šeimai. Jie vartojami mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalams paskaninti, dedami į rauginamus agurkus bei pomidorus. Krienų šaknyse yra iki 24% sausų medžiagų, cukraus, baltymų, daug mineralinių druskų (kalio, natrio, kalcio, fosforo, vario), ypač daug vitamino C. Ant krienų Read more…


Beveik prieš du šimtus metų Anglijoje buvo išleistas pirmasis pasaulyje sodininkams skirtas žurnalas. Šiandien augalų mylėtojai gali rinktis iš šimtų skirtingų periodinių leidinių, dedikuotų sodininkystei, tačiau daugelis dažniausiai atsiverčia ne popierinius, o internetinius puslapius. Nenuostabu – į paieškos sistemą įvedus Read more…


Pasibaigus vasarai, didelė dalis žmonių nostalgiškai žiūri į praėjusį metų sezoną. Jis žavi ne vien saulėtomis dienomis, ilgais vakarais, bet ir šviežių vaisių, daržovių gausa. Ko gero, mažai kas atsispiria pagundai savo kasdienybę pagardinti braškių ar trešnių indeliu. Dietistė Živilė Read more…


Rudens pradžia dovanoja gausų daržovių derlių – puikų ingredientą mišrainėms, be kurių neįsivaizduojamas tradicinis lietuviškas stalas. Tačiau prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo mėgautis ne tik šviežių daržo gėrybių salotomis, bet ir išbandyti konservavimo privalumus. Šis Read more…


Turbūt nėra virtuvės, kurioje tarp maisto produktų nerastume svogūnų. Juos tapo įprasta naudoti praktiškai visuose gaminiuose – ruošiant salotas, troškinius ar patiekalus iš mėsos. Kulinarai pabrėžia, kad net ir nedidelė dalis svogūno keičia gaminio skonį – jam priduoda aštrumo ir Read more…


Dažnam mūsų Italija yra skaniausių makaronų ir picų šalis, o į Prancūziją vyksta ištikimi jūros gėrybių gerbėjai, žinantys, kad būtent šioje šalyje ras aukščiausią kokybę. Tuo metu Lietuvos nacionalinė virtuvė neatskiriama nuo patiekalų su bulvėmis. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ Read more…