Nors balkonai ir terasos asocijuojasi su šiltais vasaros vakarais – sezonui pasibaigus šių vietų apleisti neturėtume. Gėlininkė Šviesa Vinkšnelė, sako, kad ruduo – puikus metas atsinaujinti, o ir įvairiausių šaltesniam sezonui tinkamų augalų – apstu. Visgi, tam, kad jie augti Read more…


Aguročiai – unikalaus skonio, naudinga sveikatai, tačiau kiek primiršta daržovė. Ir visai be reikalo. Aguročius universaliai galime panaudoti virtuvėje: gardinti troškinius, sriubas, kepti blynus, konservuoti. Ši nepaprasto skonio daržovė itin mėgstama ir saulėtoje Italijoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos Read more…


Ryškiosios šilauogės pasižymi ne tik nepaprastu skoniu, bet ir nauda sveikatai. Dėl gerųjų savybių kai kuriose šalyse šios uogos netgi vadinamos jaunystės uogomis. Be to, šilauogėmis galima gardinti pačius įvairiausius patiekalus – nuo pyragų iki kepsnių ar žuvies. Vaida Budrienė, Read more…


Jei užsiimate sodininkyste ir daržininkyste, tikrai teko susidurti su žaliosiomis atliekomis. Vienas dažniausių sprendimų – atliekas išvežti į žaliuosius konteinerius. O ar teko girdėti apie kompostavimą ir žaliųjų atliekų naudą? „Kompostavimas – patogiausias būdas atsikratyti sodo tvarkymo atliekų, tokių kaip Read more…


Kiekvienas metų laikas diktuoja ir mitybos tendencijas, o vasara – itin palankus metas mėgautis sultingais vaisiais, gaiviomis uogomis ir šviežiomis daržovėmis. Tačiau tam, kad šiuos gamtos skanumynus galėtume patiekti ant stalo, būtina juos tinkamai nuplauti, nulupti ir supjaustyti. Nors juokaujama, Read more…


Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai. Agrastuose gausu įvairiausių vitaminų ir kitų organizmui Read more…


Rūgštieji rabarbarai – ne tik ypatingo skonio, bet ir sveikatai naudinga gėrybė. Nors rabarbarai priskiriami daržovėms – jie dažnai naudojami ruošiant įvairiausius saldėsius: pyragus, uogienes, čatnius ar kitus desertus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad atšilus orui Read more…


Pavasaris neįvaizduojamas be įvairiaspalvių tulpių, kurios puošia ne tik sodus ir parkus, bet ir palanges. Floristė Veslava Miatlik sako, kad norint, jog šios gėlės žydėtų kuo ilgiau, net ir nuskintas tulpes reikia prižiūrėti: parinkti tinkamo dydžio vazą, pasirūpinti, kad joje Read more…


Prekybos vietose galima rasti įvairių vejos sėklų mišinių, ir visi jie aprašymais žada nepriekaištingas ir nereiklias vejas. Vis dėlto, rinktis žolių mišinį vien pagal kainą ar gražiausią nuotrauką ant pakuotės yra didelė klaida, nes būtent tai dažnai tampa priežastimi, kodėl Read more…


Balandžio pabaiga ir gegužė yra tinkamiausias metas sėti naują veją. Žalia, vešli ir sveika veja yra vienas svarbiausių ir labiausiai pastebimų prižiūrėto sklypo atributų, tačiau labai dažnai naujakuriai tokio rezultato nesulaukia. Dažniausia nesėkmių  priežastis – vejos augavietės ruošimo klaidos. Pasak Read more…