Vasariui einant į pabaigą jaučiamos pavasario nuotaikos, todėl nenuostabu, kad vis dažniau lengvumo ir spalvų norisi ne tik spintose, bet ir lėkštėse. Į kasdienę mitybą įtraukiame daugiau šviežių daržovių ir žalumynų. Juolab kad parduotuvėse jau pasirodė ir pirmosios šviežio derliaus Read more…


Nors žiema tęsis dar visą vasarį, pradėti palangių daržininkystę vertėtų jau dabar. Tam puikiai tinka ir svogūnų sodinukai, prieskoninės žolelės bei vis labiau populiarėjantys mikrožalumynai, vertinami dėl vitaminų, kurių šaltąjį sezoną ima trūkti. Be to, namuose žaliuojantys mikrožalumynai dar ir Read more…


Nors žiemą norisi valgyti riebiau ir sočiau, svarbu nepamiršti ir šviežio bei sveiko maisto: žalumynų ir daržovių. Vertėtų paskanauti ir žiedinių kopūstų, žinomų ir kalafiorų pavadinimu. Tai soti, tačiau visai nekaloringa daržovė. Jeigu jūsų virtuvėje žiediniai kopūstai dar nerado vietos, Read more…


Pyragai – vienas tų patiekalų, kuriuos norisi skanauti ir gaminti namuose, o ypač žvarbiais žiemos vakarais, kai norisi šilto ir jaukaus maisto. Visgi, šis nepaprastai gardus kepinys gali dar maloniau nustebinti, jei įprastus ingredientus pakeisite netikėtomis alternatyvomis – sveikesniais miltais, Read more…


Pomidorai – vienos iš populiariausių daržovių, kurias gali auginti kiekvienas. Net ir balkone! Tam yra sukurtos pomidorų veislės, kurios puikiai klesti net ir vazonuose. Be jau jūsų puikiai įvertintų ir mėgiamų balkoninių veislių, rekomenduojame išbandyti naujas veisles: margaspalvius Melange H, Read more…


Žiemai įpusėjus pradedame ilgėtis pavasario. O jo nuotaiką namie greičiau pajusime, jei jau dabar pradėsime palangių daržininkystės sezoną. Ant palangės žaliuojantys prieskoniai ir žalumynai, tokie kaip svogūnų laiškai, ne tik pavasariška interjero detalė, bet ir puikus ingredientas virtuvėje.  Vaida Budrienė, Read more…


Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ir jai pavaldus Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRVI) prižiūri bei rūpinasi, kad Lietuvos rinkoje tiekiamas maistas būtų saugus, o vartotojai gautų kuo kokybiškesnę ir sveikesnę produkciją. NMVRVT Maisto rizikos vertinimo skyriaus Read more…


Žiemai persiritus į antrą pusę daugelis pradeda žvalgytis, kokius darbus galima nudirbti sode. Ekspertai sako, jog žiema gamtoje yra ramybės metas, tad sodo augalų jiems miegant geriau nežadinti, neformuoti ir negenėti. Aktyviausi darbai sode turėtų prasidėti pačioje žiemos pabaigoje, o Read more…


Šiemet pirmą kartą nacionaliniu mastu organizuoto „Gero ūkininko čempionato“ apdovanojimų metu pasveikinti darnoje su gamta ūkininkaujantys ir pavyzdį kitiems rodantys ūkininkai bei agrarinę aplinkosaugą labiausiai skatinančios seniūnijos. „Geras ūkininkas nėra tas, kuris iš žemės ištraukia viską, kas įmanoma, naudoja kuo Read more…


Prekyba citrusiniais vaisiais – apelsinais, greipfrutais, citrinomis ir įvairiais kitais ypač suaktyvėja šaltuoju periodu, o mandarinai gruodį tampa bene populiariausiu vaisiumi. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tiek importo metu, tiek didmeninės bei mažmeninės prekybos įmonėse periodiškai atrinkdama mėginius tiria, Read more…