Rudens sezonas kiekvieną kartą tampa nemenku iššūkiu sodininkams ir daržininkams. Ilgas sąrašas darbų, kuriuos reikia atlikti, ne tik spėti laiku nuimti derlių, tačiau ir pasirūpinti liekančiomis žaliosiomis atliekomis. Žinoma apželdinimo kursų organizatorė Lina Liubertaitė dalijasi, kad žmonės, gyvenantys sodų bendrijose, Read more…


Slyvos – saldus, sultingas ir skanus kaulavaisis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pasakoja, kad slyvos – nuo seno Lietuvoje mėgstamas ir pirkėjų laukiamas vaisius. Parduotuvėse pasirodžiusios šviežio derliaus slyvos įprastai ilgai lentynose neužsibūna. Iš slyvų verdami ne tik Read more…


Pasaulyje yra tūkstančiai įvairiausių trąšų, papildų ar vaistų žemei, augalams, gėlėms, daržovėms, vaismedžiams, spygliuočiams, lapuočiams… gydantiems vienas ar kitas augalų ligas, apsaugančių nuo daugybės juos puolančių kenkėjų, paskatinančių derliaus gausą ar pagreitinančių ir prailginančių derėjimo laikotarpį. Ilgai ieškota vienos priemonės Read more…


Paprika – išskirtinio skonio daržovė ypatingai pamėgta Vengrijoje bei pietų Amerikoje, ypač Meksikoje. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, kad paprikas labai mėgsta ir lietuviai. Mat šios daržovės ne tik patiekalams suteikia įmantraus skonio, bet ir pasižymi didele Read more…


Šviežių lietuviškų svogūnų derlius jau pasiekė parduotuves. Nors visos daržovės yra svarbios ir naudingos mūsų sveikatai: tam tikros rūšys ypatingai išsiskiria gerųjų savybių gausa. Viena jų – svogūnai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad svogūnai itin Lietuvoje Read more…


Burokėlį drąsiai galima vadinti daržove, kuri išlieka populiari tiek žiemą, tiek vasarą. Ne veltui juos auginantis Kelmės rajono ūkininkas Algimantas Vaupšas šypsosi: šis produktas yra ir pagrindinis Lietuvos kulinarinio pasididžiavimo – šaltibarščių – ingredientas, ir tikras geros sveikatos puoselėtojas. Iš Read more…


Daržovių karaliai burokėliai neatsiejami nuo tikro lietuvių virtuvės pasididžiavimo – šaltibarščių. Burokėliai valgomi ištisus metus. Jie derinami ir su fetos sūriu, jais gardinamas humusas. Burokėliai pasižymi ir itin didele gerųjų medžiagų gausa, tinka sportuojantiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos Read more…


Iš parduotuvių lentynų sparčiau graibstomas cukrus išduoda, kad Lietuvoje jau prasidėjo džemų ir uogienių gamybos vajus. Rekordinėje šios vasaros kaitroje sirpstančios braškės keliauja į stiklainius, kad vėliau galėtų priminti saldų šios vasaros skonį. Savo ruožtu „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Read more…


Pirmasis lietuviškų cukinijų derlius jau pasiekė parduotuves. Šios daržovės puikiai tinka beveik visur: į įvairiausius troškinius, salotas, jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje, ant kepsninės, gaminti cukinijų traškučius ar farširuoti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad jau pačioje Read more…


Lietuvą užklupusiems karščiams neslūgstant, į kasdienį racioną bandome įtraukti kuo daugiau ne tik sveikatai naudingų, bet ir organizmą skysčiais aprūpinančių produktų. Vienas tokių – kaulavaisiai. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ekspertė, sako, kad šiuose vaisiuose itin daug vandens: jo Read more…